Над 130 000 членове на Съюза на ловците и риболовците

...
Над 130 000 членове на Съюза на ловците и риболовците
Коментари Харесай

Ловци готови да протестират заради текстове в Закона за оръжията

Над 130 000 членове на Съюза на ловците и рибарите в България ще излязат на митинг, в случай че Закона за оръжията и боеприпасите бъде признат в настоящия си тип. Това стана ясно от думите на инженер Георги Младенов, който е специалист в съюза.
Причина по тази причина стана противоречивия закон, който може да направи противозаконни оръжията на стотици хиляди българи. Ловци, спортисти, колекционери и представители на клубове за исторически възстановки възразиха против готвените промени. Въпреки това през днешния ден

Законопроектът беше признат на първо четене във вътрешната комисия. Според заместител министъра на вътрешните работи Красимир Ципов проблем няма и просто неправителствените организации не схващат вярно текстовете в Закона.

Ципов изясни, че не чака да има напрежение, тъй като несъгласията ще бъдат изчистени сред първо и второ четене. До момента направеният от Служба „ Контрол на обещественоопасните средства” в Министерство на вътрешните работи проектозакон е разискван на първо четене в още две комисии. Комисията по земеделието го отхвърли напълно, а комисията по защита го одобри.

Според неправителствените организации измененията в Закона за оръжията и боеприпасите биха могли да създадат противозаконни оръжията на стотици хиляди българи. Законопроектът цели синхронизация с инструкция на Европейската комисия за предварителна защита на тероризма. Според засегнатите организации обаче текстът на директивата е погрешно пренесен в българския план и ще ощети притежателите на оръжия в страната ни.

Според инженер Георги Младенов, който е специалист в Съюза на ловците и рибарите в България Законът планува отнемането на оръжията на десетки хиляди от членовете, притежаващи полуавтоматични карабини.

Днес законопроектът беше признат на първо четене във вътрешната комисия. По думите на Младенов, в случай че не бъдат направени промени в текстовете на Закона и той бъде признат дефинитивно в този тип над 130 000 ловци и рибари ще излязат на митинг.

Според зам. Вътрешният министър Красимир Ципов проблем няма, а недоволството на неправителствените организации е, тъй като не схващат написаните текстове в Закона.

Срещу готвените промени в Закона за оръжията и боеприпасите се надигнаха както ловци, по този начин и спортисти, колекционери и представители на клубове за исторически възстановки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР