Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за увеличение на

...
Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за увеличение на
Коментари Харесай

Отпускат над 13 млн. лева за повишение на заплатите в НОИ

Над 13 милиона лв. ще бъдат отпуснати за нарастване на заплатите в Национален осигурителен институт, а за Националната здравноосигурителна каса и районните ѝ поделения са заложени 1 365 000 лева

Това планува план на държавно разпореждане за систематизиране на общо 268 милиона лв. от държавния бюджет за 2024 година, които са за компенсиране на възнагражденията в редица недофинансирани структури, съобщава БНР.

Очаква се планът да бъде показан публично във вторник.

Сред структурите, които ще получат финансиране за нарастване на възнагражденията, са също Съветът за електронни медии, като за него са планувани 204 000 лв., Комисията за контролиране на известията - 836 000 лв. и доста други.

 istock istock

Разпределението на средствата ще става по специфична нова методика, която беше подготвяна повече от три месеца от администрацията на Министерския съвет. Беше изработен и разбор на възнагражденията в другите структури. 

В редица ведомства имаше поредност от митинги с главно искане за растеж на възнагражденията. Сред тях са Агенцията за обществено подкрепяне, Националният статистически институт, Националният застрахователен институт и други.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР