Над 128 хиляди граждани на , включително редица политици и

...
Над 128 хиляди граждани на , включително редица политици и
Коментари Харесай

Словакия няма да обявява извънредна ситуация в климата

Над 128 хиляди жители на , в това число редица политици и президента Зузана Чапутова, подписаха петиция с името „ Климатът се нуждае от вас “, в която приканват Народното събрание на страната да разгласи изключителна обстановка в климата, само че тя не получи задоволително гласове в законодателното заседание, което реши само да изрази импровизирано мнение управляващите да не предизвикват планове, употребяващи изкопаеми горива, написа Euractiv.
„ Не можем да бъдем удовлетворени от признатата резолюция. В петицията призовахме за оповестяване на изключителна обстановка в региона на климата, по-ранен период за въглероден неутралитет и поредна тактика за постигането му. Мнозинството от членовете не послушаха гласа ни “, сподели Якуб Хрбан, един от създателите на петицията, съобщи организация Фокус.
 Сушата в Европа е най-лошата за цели 2000 години Сушата в Европа е най-лошата за цели 2000 години
Последните летни засушавания в Европа са най-тежките, които районът е виждал от 2110 години насам, на фона на изменението на климата,...
Към момента изключителна обстановка в климата са оповестили едвам шест европейски страни – Испания, Португалия, Франция, Ирландия, Австрия и Малта. Инициативата е подкрепена и от Европейския парламент и папа Франциск.
Този ход щеше да обвърже държавното управление да поддържа единствено такива ограничения, които биха способствали постигането на въглероден неутралитет до 2040 година, за които би трябвало да приготви национална тактика, в която да опише по какъв начин ще реализира това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР