Над 1260 свлачища заплашват градове и села в страната. Това

...
Над 1260 свлачища заплашват градове и села в страната. Това
Коментари Харесай

Над 1200 свлачища заплашват градове и села в България

Над 1260 свлачища заплашват градове и села в страната. Това сочи информация на строителното министерство, представена в днешния брой на „ Монитор “.
Общо у нас са регистрирани 2137 свлачища, като 827 от тях са дейни, 871 - евентуални, а 439 - нормализирани. 875 са проявени по пътища, в аграрни и горски територии. През предходната година са зародили 15 нови и е регистрирано активизиране в 50 от известните свлачищни региони у нас.
От началото на 2018 година са регистрирани нови 30, като половината от тях са в урбанизирани територии
Сред най-активните през последните години са свлачищата в Оряхово, при спирките „ Кипарис “ - „ Кипарис-юг “ и „ Кипарис-север “, „ Фара “, община Аксаково, засягащи републикански път І-9, вилна зона Фиш-Фиш, Балчик, с. Осина и с. Плетена, община Сатовча.
Бюджетът на Министерство на регионалното развитие за 2018 година за геозащита е към 16,2 млн. лева От тях 800 хиляди лева са планувани за вписване на свлачищни региони, превантивни геозащитни ограничения и наблюдаване, а 15,4 млн. лева за геозащитни ограничения за ограничение на свлачищата, абразията по Черноморското крайбрежие и ерозията по Дунавското крайбрежие и за инженерно-геоложки изследвания и правене на капиталови планове. Към края на септември за геозащита са изразходвани към 11 млн. лв., от които към 1,5 млн. лева са предоставени на общини за подсилване на свлачища и за планиране и изследване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР