Над 1200 тела са били открити до момента в районите

...
Над 1200 тела са били открити до момента в районите
Коментари Харесай

Украинският главен прокурор: Над 1200 тела са били открити в Киевска област след изтеглянето на руските сили


Над 1200 тела са били открити досега в регионите в Киевска област, които няколко седмици бяха окупирани от Русия, сподели през днешния ден украинският основен прокурор Ирина Венедиктова, представена от Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4018
Агенцията напомня, че преди седмица Венедиктова заяви за 410 открити мъртви цивилни.

" Към днешна дата имаме 1222 убити единствено в региона на Киев ", съобщи през днешния ден тя пред английската телевизия " Скай нюз ".

Венедиктова сподели, че украинските управляващи са почнали 5600 следствия за хипотетични военни закононарушения от началото на съветската инвазия.

Установена е самоличността на 500 обвинени съветски бойци, добави тя в изявлението, което даде на британски език.

Летището на Днепър, огромен град в Източна Украйна, през днешния ден още веднъж е било подложено на удари от въоръжените сили на Русия и към този момент е изцяло разрушено, заяви по-рано губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

" А ракетите не престават да летят ", написа Резниченко в Телеграм и добави, че броят на жертвите се открива.

Председателят на районния съвет Микола Лукашук заяви, представен от Ройтерс, за петима ранени чиновници на службата за реагиране при изключителни обстановки.

Екип на Франс прес на място е чул приземяващ се аероплан. Това значи, че самата писта на летището евентуално не е наранена, показва организацията.

Руското министерство на защитата разгласи през днешния ден, че ракети с точно ориентиране са унищожили щаба на украинския националистически батальон Днепър в село Звонецкое, южно от град Днепър.

Русия струпва войски в региона на Донбас и съгласно информации може да стартира до броени дни огромна атака за завладяване на частите от Донецка и Луганска област, които не са под контрола на подкрепяните от нея сепаратисти.

Днепър, град с население от един милион души, покрай следените от сепаратистите зони в Източна Украйна, до момента бе релативно пощаден при съветските военни интервенции, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР