Над 1200 състезатели от 67 държави са подали заявки за

...
Над 1200 състезатели от 67 държави са подали заявки за
Коментари Харесай

1200 състезатели от 67 държави на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив

Над 1200 състезатели от 67 страни са подали поръчки за присъединяване на Световното състезание по кану-каяк за юноши, девойки,мъже и дами до 23 години, което ще се организира от 26 до 29 юли в Пловдив.

Организацията на шампионата върви с цялостна мощ, като към този момент бяха направени и няколко инспекции от Международната федерация по кану-каяк.

„ Благодаря на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив за съдействието, което ни оказват за поредна година. Убедена съм, че с тяхната поддръжка още веднъж ще се оправим с организацията на най-високо равнище “, съобщи изпълнителният шеф на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

Това е трето огромно състезание, което родната централа провежда за последните 3 години. През 2016 година гребният канал в Пловдив одобри Европейския шампионат за мъже и дами, а през 2017 година – континенталното състезание за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години.

Както е известно, на Световното състезание България ще бъде показана от 21 лодки, които ще вземат участие в 24 дисциплини.

Вчера пък националният ни тим отпътува за Европейското състезание за юноши, девойки, мъже и дами до 23 години в Аронзо(Италия). На континенталния шампионат обаче няма да вземат участие кануистът Ангел Кодинов и двойката каяк Веселин Вълчов и Христо Реков, които се готвят целеустремено за Световното в Пловдив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР