Над 1200 пропагандни материала са публикувани онлайн всеки месец от

...
Над 1200 пропагандни материала са публикувани онлайн всеки месец от
Коментари Харесай

Ислямска държава с над 1200 онлайн публикации на месец

Над 1200 пропагандни материала са оповестени онлайн всеки месец от Ислямска страна. В резултат над 50 хиляди души, измежду които и 5 хиляди европейци, са напуснали дома си и са се включили към терора.

В Комисията по вътрешен пазар приехме мнение, с което вършим по този начин, че терористичното наличие онлайн да става все по-трудно налично до цялостното му изгубване. “, разяснява българският евродепутат Ева Майдел директно след гласуването в понеделник, 4 март 2019 година

В мнението си Работната комисия по вътрешен пазар и отбрана на потребителите, на която Ева Майдел е член и докладчик по досието за групата на ЕНП, показва значимостта на трансграничното съдействие. „ Уебсайтовете в множеството случаи са налични от всяка точка на Европейски Съюз. Независимо дали сте в България, Испания или в Холандия - можете да влезете в съвсем всеки уеб страница. Следователно е доста елементарно наличие на испански да вземем за пример, в което се изяснява организацията на терористичен акт, да бъде в холандски уебсайт, където възможностите да бъде намерено от органите на реда да са по-малки заради езиковата преграда. В Комисията по вътрешен пазар подсилихме опцията която и да е страна членка, в тази ситуация Испания, непосредствено да се свърже с уеб страницата и да изиска унищожаване на наличието, като по едно и също време с това осведоми холандските органи на реда “, разясни българският евродепутат Ева Майдел.

Становището на Комисията по вътрешен пазар ще послужи на Комисията по гражданските свободи като основа за спомагателни разисквания, след което ще бъде утвърдена окончателната позиция на Европейския парламент.

„ Според изследване на Евробарометър над 65% от хората считат, че интернет не е безвредно пространство, а над 90% от интервюираните са на мнение, че премахването на незаконното наличие е значима задача. В Европарламента работим за оправдаването на тези упования на жителите “, добави още Майдел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР