Над 1200 български студенти първокурсници ще се обучават в над

...
Над 1200 български студенти първокурсници ще се обучават в над
Коментари Харесай

БГ първокурсници ще учат в над 100 британски университета

Над 1200 български студенти първокурсници ще се образоват в над 100 английски университета.

Най-предпочитан е Ковънтри (Coventry University), за където всяка година отпътуват над 80 българи. Това стана ясно по време на финалната среща за ориентировка на първокурсници, проведена от интернационалния план „ Световно обучение ". Подалите документи за банкет тази година са били над 2000, написа "Монитор ".

Запазва се наклонността за желания към университети като Гринуич, Уесминстър (University of Westminster) и Портсмут (University of Portsmouth), оповестяват консултантите на „ Интеграл Образователни стратегии “. Български първокурсници получиха последни указания и препоръки преди за стартират своето образование в Англия на финалната среща за ориентировка на „ зайците “, проведена от интернационалния план „ Световно обучение ".

Бъдещите студенти получават пакети с нужните им документи преди да отпътуват за Острова - оригинал или копие на писмото си за банкет, писма за таксите, удостоверение за настаняване, както и карта за диалози. По време на срещата консултантите напомнят на студентите какво не би трябвало да не помнят да носят със себе си – неща като самолетен билет, фотоси паспортен формат, зарядни и адаптери за тях, медикаменти (в Англия е нужна рецепта и за аналгин), топли облекла, нещо, което да им припомня за България.

Според консултантите терзанията на студентите най-често са свързани с таксите за образование и кандидатстването за заема, до момента в който общежитията рядко са проблем, защото университетите имат такива в кампусите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР