Над 120 журналисти са държани в затворите на Турция, което

...
Над 120 журналисти са държани в затворите на Турция, което
Коментари Харесай

Над 120 журналисти в турските затвори

Над 120 публицисти са държани в пандизите на Турция, което е международен връх, а обстановката с медиите в страната не се е подобрила от предходната година, когато бе анулирано изключителното състояние. Това заяви Международният институт за печата, представен от английски медии.
Турция разгласи изключително състояние малко след несполучливия опит за прелом през юли 2016-а, предава МИА, представена от БГНЕС.
За двете години след изключителното състояние в Турция 150 000 съдии, учени, офицери, държавни чиновници и други цивилни са уволнени по съмнение за връзки с организацията ФЕТО на ислямския просветител Фетуллах Гюлен, който живее в Съединени американски щати, а турските управляващи го считат за основател на преврата.
Повече от 77 000 души бяха затворени през този интервал в очакване на правосъдни процеси.
След опита за прелом стотици публицисти бяха изправени на съд по обвинявания в тероризъм, се споделя в отчета на Международния институт за печата, който прибавя, че броят на публицистите, които към момента са в пандиза, е понижен от над 160 на сегашните 120.
„ Зад тези цифри се крият невиждани нарушавания на главните човешки права, десетки публицисти са затворени в продължение на месеци или даже години в очакване на правосъден развой, а в доста случаи без публично наказателно гонене “, се споделя в отчета.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР