Над 120 хил. лв.е платила Здравната каса на обвинените за

...
Над 120 хил. лв.е платила Здравната каса на обвинените за
Коментари Харесай

Зъболекарите, източили над 120 хил. лв от здравната каса, ще бъдат съдени за документна измама

Над 120 хиляди лева.е платила Здравната каса на упрекнатите за източването й петима зъболекари, които бяха привлечени към наказателна отговорност, заяви ръководителят на градската прокуратура Емилия Русинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
„ Образувано е досъдебно произвеждане за документна машинация. То стартира по сигнал на Групово дело „ Национална полиция “ след осъществена от тях инспекция. 5 настоящи стоматолози, дружно с 2 лица, техни помагачи, са представяли в НЗОК в интервала 2015-2018 документи, за осъществяване на дентални услуги на малолетни лица “, изясни тя.
По думите й стоматолозите са получавали сумите от НЗОК през банковите си сметки.
„ Установено е, че здравните книжки са на малолетни лица с адресна регистрация отвън София. Тези лица са най-вече от малцинството. Те не са посещавали физически кабинетите на стоматолозите. Техните родители също “, добави тя и разясни, че са оценени над 1 200 амбулаторни листа.
„ Установено е, че те не са подписвани от родителите на малолетните лица, наличието не е попълвано от стоматолозите. Това е осъществявано от един от техните помагачи “, добави прокурор Русинова.
Тя разяснява, че един от помагачите е осигурявал здравните книжки и той работи в един от кабинетите. Вторият е поддържал софтуерната стратегия и е подавал попълнените документи в НЗОК, а след това и по електронен път с електронен автограф. Кръгът на обвинените лица към този миг не е привършен, съобщи Русинова. Работата по делото продължава, и добави, че е открит и пътят, по който здравните книжки са стигали до стоматолозите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР