Над 117 хил. лв. са наредени по сметките на 110

...
Над 117 хил. лв. са наредени по сметките на 110
Коментари Харесай

Община Благоевград с финансов стимул за новородени деца, още 117 хил. лева бяха изплатени на 110 семейства в навечерието на Великден

Над 117 хиляди лева са подредени по сметките на 110 фамилии, кандидатствали и отговарящи на критериите в Наредбата за разпределяне на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и развъждането на деца.

Средствата са изплатени от Община Благоевград като на процедура са обхванати всички заявители, получили заповед за разпределяне на помощта до 24 март 2023 година
Само преди месец, директно след приемане на финансовите планове на Община Благоевград, други 89 фамилии бяха подкрепени със средства в размер на над 95 хиляди лв..

Тази година Община Благоевград е заложила общо 400 хиляди лв. за разпределяне на еднократна помощ за новородени.
Подкрепата за младите фамилии и обезпечаване на по-добри условия за децата на Благоевград е измежду целите на кмета Илко Стоянов.

Съгласно решение на Общински съвет – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше обучение е 900 лв., 600 лв. за родител със приблизително обучение, 200 лв. за родител с главно обучение.

За второ дете при родител с висше обучение паричната помощ е 1100 лв., при родител със приблизително обучение 800 лв., при родител с главно обучение 250 лв..

За трето дете при родител с висше обучение сумата е 2000 лв., при родител със приблизително обучение е 1000 лв., при родител с главно обучение 300 лв..

При раждане на близнаци, тризнаци и така нататък еднократната парична помощ е 1000 лв. за дете, без да се регистрира образованието на майката и поредността на децата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР