Над 110 000 потребители са направили справка за здравния си

...
Над 110 000 потребители са направили справка за здравния си
Коментари Харесай

Над 110 000 потребители са проверили здравния си статус с мобилното приложение на НАП

Над 110 000 консуматори са създали информация за здравния си статус през мобилното приложение на Национална агенция за приходите от началото на годината досега, като за последния месец те са били повече от 13 000, оповестиха от приходната организация за Moreto.net.

За да ревизират дали имат прекратени здравно-осигурителни права, е задоволително жителите да вкарат своето ЕГН и дата за раждане, като втори идентификатор, макар че той се съдържа в единния цивилен номер. Възможно е приложението да изиска и въвеждането на заложен от него 6-цифрен код, така наречен „ капча “, с цел да удостовери, че не сте робот.

От Национална агенция за приходите припомнят, че при позволени повече от три неплатени здравноосигурителни вноски за последните три години, могат да бъдат прекратени здравноосигурителни ви права и да нямате достъп до безвъзмездни здравни услуги, обезпечени от Националната здравноосигурителна каса.

Освен за информации за здравния статус, мобилното приложение дава опция на потребителите да ревизират дали касовите бележки, които търговците им издават, са същински или подправени. За задачата първо се сканира отпечатания на бележката QR код, като приложението демонстрира кодираните в него стойност на покупката, дата, час и номер на касовата записка и фискалната памет на касовия уред. Клиентът може да съпостави дали данните в бележката и мобилното приложение съответстват или се разграничават. Ако има разлика, мобилното приложение разрешава пряк контакт с Национална агенция за приходите по телефона за сигнализиране за подправена касова записка. Потребителят може да направи и информация дали съответната касова записка е получена в сървърите на приходната организация. Ако всичко с бележката е наред, приложението демонстрира в зелено, което значи, че документът е бил сполучливо получен в Национална агенция за приходите.

Мобилното приложение на приходната организация предлага още навигация до офисите на Национална агенция за приходите, данъчен календар и информация за регистрация по Данък добавена стойност. То може да се изтегли през App Store за телефони с операционна система iOS или през Гугъл Play - за Android устройства.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР