Над 11,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за

...
Над 11,9 милиарда лева са постъпленията в Националната агенция за
Коментари Харесай

НАП събра близо 12 милиарда лева за пет месеца

Над 11,9 милиарда лв. са постъпленията в Националната организация за приходите към 31 май 2022 година, което е с 1,1 милиарда лева повече по отношение на същия интервал на предходната година, оповестява Национална агенция за приходите. 

В края на май приходите за централен бюджет са над 6,7 милиарда лв., като данъкът върху приходите на физически лица е близо 1,8 милиарда лева, 819 млн. лева е корпоративният налог и повече от 3,4 милиарда лева е Данък добавена стойност. 

Приходите от осигурителни вноски към 31 май надвишават 5,1 милиарда лева, включително над 3 милиарда лева са за държавно публично обезпечаване, 1,3 милиарда лева - за здравноосигурителни вноски, и 752,1 млн. лв. - за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог - 30 на 100. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с близо 6 на 100, а от осигурителните вноски порастват стабилно с съвсем 11 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, допълват от Национална агенция за приходите. 

 istock istock
" За поредна година следим резистентен растеж на доброволното обявление и заплащане от страна на бизнеса и жителите, което доста ни радва. Отличните резултати се дължат както на позитивната смяна в държанието на данъкоплатците и партньорския метод на Национална агенция за приходите по отношение на тях, по този начин и на контролните механизми, които прилагаме. Благодаря на всички чиновници в приходната организация за положителната работа ", сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов във връзка следващия рекорден растеж в приходите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР