Не са само актьори: над 11 000 градски работници ще стачкуват в Ел Ей във вторник

...
Над 11 000 градски работници в Лос Анджелис планират да
Коментари Харесай

Над 11 000 градски работници в Лос Анджелис планират да стачкуват във вторник, според профсъюза, който представлява много от служителите в обществения сектор на града.

Градските служители, представлявани от SEIU Local 721, включително тези, работещи в санитарния отдел, на пристанището на града и на международното летище в Лос Анджелис, ще стачкуват 24 часа, като колони ще се образуват пред кметството и LAX, потвърди представител на профсъюза пред CNN в понеделник.

Планираното спиране на работата допринася за неотдавнашния прилив на синдикална дейност в Лос Анджелис и в цялата страна това лято.

SEIU 721, който представлява повече от 95 000 работници в Южна Калифорния, каза, че членовете са гласували за разрешаване на стачката след „многократни нарушения на трудовото законодателство“ от градската управа на Лос Анджелис. Оператори на камиони за боклук, шофьори и механици на совалки от LAX и капитани на пристанищни лодки са сред работниците, които планират да стачкуват.

„Въпреки многократните опити на градските работници да ангажират ръководството в справедлив процес на договаряне, градът категорично отказа да спази предишни споразумения на масата за договаряне, което накара работниците да подадат обвинения за нелоялни трудови практики до Борда за връзки със служителите на град Лос Анджелис, “, се казва в изявление на синдиката.

Кметът на Лос Анджелис Карън Бас каза в изявление, че Ccity се е пазарил със синдиката добросъвестно.

„Градските работници са жизненоважни за функционирането на услугите за милиони жители на Angelenos всеки ден и за нашата местна икономика. Те заслужават справедливи договори и ние се пазарим добросъвестно със SEIU 721 от януари. Градът винаги ще бъде на разположение за напредък 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата“, каза тя.

Лято на стачки в цялата страна

Стачката е първата на градските работници в Лос Анджелис от повече от 40 години и идва на фона на вълна от синдикална активност в града и в цялата страна.

Лос Анджелис е епицентърът на стачките на холивудски актьори и писатели, които доведоха до спиране на развлекателната индустрия, а профсъюзът, представляващ 15 000 хотелски работници, включително готвачи, обслужващи стаи и агенти на рецепции, организира поредица от непрекъснати стачки в града от началото на юли. В Северна Калифорния повече от 4500 работници от град Сан Хосе обявиха, че ще организират 3-дневна стачка, започваща на 15 август, с искане за заплащане, което е в крак с разходите за живот.

Teamster Серхио Мартинез крещи по време на митинг пред съоръжение на UPS в центъра на Лос Анджелис, тъй като наближава крайният срок за стачката срещу компанията на 1 август в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, 19 юли 2023 г. REUTERS/Майк Блейк Командирът Серхио Мартинез крещи по време на митинг пред съоръжение на UPS в центъра на Лос Анджелис, докато крайният срок за стачка срещу компанията наближава 1 август в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, 19 юли 2023 г. REUTERS/Майк Блейк Майк Блейк/Ройтерс

Неотдавнашните трудови вълнения засегнаха не само Калифорния: хиляди членове на профсъюза на United Auto Workers заплашват да стачкуват през септември, ако не бъде постигнат трудов договор с трите големи автомобилни производители в Детройт: Ford, General Motors и Stellantis.

Масово икономическо сътресение беше избегнато на косъм миналия месец, когато профсъюзът на Teamsters се споразумя с UPS за нов договор, потенциално избягвайки стачка на повече от 300 000 работници на UPS, която потенциално би струвала на икономиката на САЩ милиарди долари.< strong> Членството на Teamsters сега трябва да одобри договора чрез гласуване, за да приключи напълно шансът за стачка.

Пригответе се за по-бавно обслужване

Градските отдели на Лос Анджелис се подготвят за въздействието от спирането на работата във вторник и се опитват да смекчат смущенията в градските операции.

Например LAX предупреди пътниците да предвидят допълнително време за пътуване до и от летището във вторник. „LAX работи усърдно с нашите летищни партньори, за да гарантира, че нашите операции ще продължат възможно най-близо до нормалното и за смекчаване на въздействието на работните действия върху нашите гости“, каза Дей Левин, говорител на Los Angeles World Airports, пред CNN.

 01 метеорологичен радар 0807 CNN Времето

Пристанището на Лос Анджелис, най-натовареното пристанище в Съединените щати по обем на контейнерите и централната точка на много от прекъсванията на веригата за доставки в страната по време на пандемията, каза на CNN, че пристанищните операции ще продължат. Въпреки това 300 служители на пристанището са представени от SEIU 721.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР