Над 109 хиляди химикалки с лого на световноизвестна марка задържаха

...
Над 109 хиляди химикалки с лого на световноизвестна марка задържаха
Коментари Харесай

Хиляди „маркови“ химикалки от Китай задържани във Варна

Над 109 хиляди писалки с лого на световноизвестна марка задържаха митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Варна за нарушени права върху интелектуалната благосъстоятелност.

Стоката е пристигналана Митнически пункт „ Варна - Запад “ с контейнерот Китай, импорт за България. По метода за разбор на риска контейнерът е селектиран от чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “ за щателна инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите откриват измежду заявените продукти комплекти с писалки с обозначения на непокътната комерсиална марка, одобрена в производството на такива произведения.

 Хиляди „ маркови “ писалки от Китай арестувани във Варна

„ Марковите “ химикалкиса арестувани в осъществяване на Регламент на Европейския парламент и на Съвета по отношение на отбрана на правата върху интелектуалната благосъстоятелност.За случая е осведомен притежателят на комерсиалната марка, който е удостоверил, че продуктите не са истински и са създадени в нарушаване на неговите права.

При друга инспекция на резервоар със артикули от Китай са конфискувани и8974парфюма със словни и фигуративни изображения, наподобяващи първокласни международни марки. Притежателите на марките също са удостоверили, че парфюмите нарушават права върху тяхна интелектуална благосъстоятелност.

Само през първата половина на сегашния месец октомври митническите чиновници от Митница Варна са задържали121978фалшиви маркови артикули, импорт от Китай. Сред конфискуваните продукти са и детски играчки, ключодържатели, зарядни устройства за телефони, калкулатори, всички имитиращи международни марки.С повишаване на размера на доставките при приближаване на Коледните и Новогодишни празници,варненскитемитническислужители регистрират растеж на арестуваните „ маркови “ продукти при реализирания непрекъснат надзор върху вноса на китайски артикули.

От началото на тази година са арестувани от чиновниците на Митница Варна близо 300000 фалшифицирани маркови артикули, в това число електрически принадлежности, етикети и стикери с лога на международни марки. Задържаните подправени артикули подлежат на заличаване под митнически надзор и за сметка на притежателите на комерсиалните марки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР