Над 109 хиляди души са починали от свръхдоза наркотик в

...
Над 109 хиляди души са починали от свръхдоза наркотик в
Коментари Харесай

Над 109 хиляди души са починали от свръхдоза наркотик в САЩ за една година

Над 109 хиляди души са умряли от свръхдоза опиат в Съединени американски щати за една година, съобщи Ройтерс, като се базира на управляващите, осведоми Българска телеграфна агенция.

Данните, оповестени през вчерашния ден от федералната организация Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, се отнасят за 12-те месеца до януари в това число.

Смъртните случаи са с 0,7 % повече спрямо предходния годишен интервал, когато са били близо 108 хиляди.

Този растеж бе регистриран макар подхванатите от администрацията на президента Джо Байдън ограничения за битка с казуса с опиатите и свръхдозите, отбелязва Ройтерс. Миналия месец тя наложи наказания на 17 души и компании в Китай и Мексико, упрекнати в разпространение на фентанил на американския пазар.

Смъртните случаи от свръхдоза опиат в Съединени американски щати за една година надвишиха за първи път 100 хиляди през 2021 година, когато пандемията от коронавирус раздруса здравната система и усили броя на хората с душевен проблеми. Проблемът бе остър от всеобщото разпространяване на смъртоносни опиати като фентанила, който е 50 пъти по-силен от хероина и все по-често бива смесван с други типове дрога, показва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР