Над 108 млн. лева се предвижда да бъдат преразпределени между

...
Над 108 млн. лева се предвижда да бъдат преразпределени между
Коментари Харесай

Купуваме хеликоптер-линейка с 20 милиона лева от ОП ”Региони в растеж”

Над 108 млн. лв. се планува да бъдат преразпределени сред предпочитаните оси на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014–2020 година след утвърждение на решение за смяна в нея. Изменението ще бъде разисквано на идното 15-то съвещание на Комитета за наблюдаване на програмата.
Форумът ще се състои на следващия ден, 27 ноември, от 9,30 ч. в зала „ Триадица “ на резиденция „ Бояна “ в София, съобщи " Офнюз ".

Предложението за смяна на Оперативна програма “Регионално развитие” планува близо 25 млн. лева да бъдат ориентирани към възстановяване на енергийната успеваемост на жилищни и публични здания в 28-те дребни общини и периферни региони. 20 млн. лева ще бъдат преразпределени към Министерството на здравеопазването за закупуване на медицински хеликоптер и обезпечаване на съпътстваща инфраструктура за потреблението му.

Наскоро стана ясно, че въздушният транспортьор " Хели ер ", който притежаваше последния хеликоптер-линейка в България, го е продал зад граница. Така избавителните интервенции по въздух в планините станаха невъзможни.

Очаква се други 55 млн. лева да бъдат пренасочени към ремонт на сектори от републиканската пътна мрежа, а малко над 2 млн. лв. - към ограничения за възстановяване на пътната инфраструктура.

Ще бъде разисквано и предлагането за пренасочване на малко над 6 млн. лв. за вложения в просветителна инфраструктура и закупуване на съоръжение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР