Над 1000 души се включиха в първото българско издание на

...
Над 1000 души се включиха в първото българско издание на
Коментари Харесай

Над 1000 души - хора с увреждания и техни приятели, участваха в маратона Run2Gether

Над 1000 души се включиха в първото българско издание на един от най-успешните мини-маратони с идея в света, състоял се в събота край Sofia Ring Mall.

На старта на Run2Gether един до друг застанаха хора с увреждания и техни поддръжници с огромни сърца от политиката, бизнеса, сцената, спорта, както и доста други съпричастни столичани.

В благотворителния маратон по двойки всеки участник с огромно сърце застана до човек с разнообразни благоприятни условия и двамата изминаха сред 2,2 и 6,6 км към една обща цел - да надскочат себе си и да пресекат дружно финала, където си разделиха по половинка от един орден, знак и премия за тяхното другарство.

Благотворителният маратон се състоя под патронажа на президента Румен Радев и Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Албена Атанасова. 

Run2Gether има две огромни цели: да разпространява спорта за всички и да даде публичност на потребността от равно включване, еднакъв достъп и смяна на настройките към хората с увреждания. Средствата от дарените билети за присъединяване в маратона, дружно с даренията от Отговорния бизнес, ще оказват помощ за основаването на Адаптиран юношески кариерен център за хора с разнообразни благоприятни условия, който да ги приготвя за потребностите на пазара на труда.

„ Маратонът ще стартира с еднакъв старт за всички Ви, подобен какъвто би трябвало да е и за хората с увреждания при достъпа им до обучение, опазване на здравето, претовареност, превоз и други услуги... Днес Вие ще бягате, само че това няма да е бягство от казуса, а тъкмо противоположното – ще бягате към решението. Промяната на настройките към хората с увреждания стартира с възприемането им като хора, с които можеш да бягаш на всички места в живота. Пожелавам от сърце на всеки от Вас да получи своята половинка от медала за присъединяване в благотворителния маратон, тъй като да си част от цялото е въпрос на еднакъв старт “, написа президентът Радев в приветствения си адрес до участниците.

„ Столична община постоянно е подкрепяла и ще поддържа всяка една благородна идея, която води до приобщаване всички хора “, се сподели пък в приветствието от името на кмета Йорданка Фандъкова.

В благотворителното тичане, паралелно с хората с разнообразни благоприятни условия, присъединяване взеха и доста звезди от спорта и шоубизнеса, уважавани публични фигури, огромни компании и жители с огромни сърца, измежду които посланиците на самодейността Мария Гроздева, Михаил Христов, Краси Георгиев, Лазар Радков, Биляна Йотовска, Ивайло Захариев, Николай Ваклинов, доктор Калин Василев, Кирил Славов, Надя Младенова, Таня Иванова и други

Специално за събитието от Тайланд дойде и създателят на Run2Gether Чачай Афибанпоонпон дружно с участник с разнообразни благоприятни условия, който е бил част от Run2Gether Банкок. В маратона с идея се включи и консулът на Тайланд в България Виктор Меламед.

Run2Gether е един от най-успешните мини-маратони с идея в света, като от събота и София към този момент е част от интернационалната самодейност в поддръжка на хората с увреждания, провеждаща се също в Ню Йорк, Амстердам и Банкок. Организатор на Run2gether България е JAMBA.

Един от участниците в мини-маратона завоюва два двупосочни билета до Тайланд, Банкок, за присъединяване в Run2Gether Тайланд, обезпечени от генералния спонсор на събитието. Краят на Празника на заедността и другарството бе ознаменуван с огромен концерт с присъединяване на Невена Пейкова, Християна Лоизу, Вензи и други поп звезди, другарски мач на националния баскетболен тим и на националния баскетболен тим в колички, зумба, както и игри на налично и приспособено голф игрище.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР