Над 1000 доброволци от цялата страна се включиха и помагат

...
Над 1000 доброволци от цялата страна се включиха и помагат
Коментари Харесай

Онлайн приложение свързва хора, които имат нужда от помощ с над 1000 доброволци

Над 1000 доброволци от цялата страна се включиха и оказват помощ интензивно на възрастни хора или пък сложени под карантина през нова платформа за взаимопомощ Pomogni.net. 

Това е място, което свързва хората, които не могат или не би трябвало да напущат домовете си, само че имат потребност да си набират хранителни и други съществени артикули, с доброволци, които са подготвени да ги посетят и да им ги доставят. Приложението е изцяло гратис и е осъществено от IT доброволци, с цел да свърже в този тежък за всички миг хората, които са подготвени да оказват помощ, с тези, които имат потребност от помощ. Работата на доброволците е безплатна, а всеки самоизолирал се, или възрастен човек в затруднено състояние, който има потребност от набирането на хранителни и други артикули, може незабавно да се обърне за помощ към платформата, с цел да получи нужното до няколко часа.

Всички възрастни или хронично заболели хора, които в този миг се нуждаят от помощ за набиране на артикули, могат да потърсят съдействие през платформата или на телефон 0888366694 . Доброволец, който е регистриран в платформата, приема поръчката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Поръчките лишават няколко часа.

Pomogni.net е особено приспособено приложение за извъредната обстановка, подбудена от пандемията от ковид. Принципът на работа е оптимално банален - можете да се регистрирате в него или като нуждаещ се от помощ, или като човек, който предлага помощ на нуждаещи се. В първия случай след регистрация можете да заявите продуктите, които са ви нужни, във втория - след регистрация ще видите всички, които имат потребност да им се доставят избрани артикули и се намират в радиус от 5 км от вашето местонахождение. Доброволецът приема поръчката на нуждаещия се, купува продуктите и ги носи на адреса му. Обикновено нуждаещите се от покупки са възрастни хора, които не би трябвало да напущат домовете си или хора, сложени под карантина.

Платформата вече работи успешно на територията на цялата страна. Тя има за цел да  подпомогне работата на общинско дружество " Социален патронаж ", както и на кметствата в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР