Над 1000 автомобила, които от години не са в движение,

...
Над 1000 автомобила, които от години не са в движение,
Коментари Харесай

Репатрират стари автомобили от улиците на Варна

Над 1000 автомобила, които от години не са в придвижване, задръстват улиците и междублоковите пространства във Варна. Общината провежда акция за извозването им и единствено през последните месеци стотици остарели коли са махнати от варненските улици. Над 200 са предадени за преработване.

Варна

Всеки ден чиновници на общинското дружество " Паркинги и синя зона " слагат предупредителни известия на колите, които не са минали механически обзор през последните две години. Това се открива по датата на стикера, подложен на предното стъкло. Собствениците имат период от две седмици, с цел да решат дали какво да вършат със старите си коли.
Младен Иванов, шеф на Оперативна програма " Паркинги и синя зона ": Към сегашния миг обработените коли са към 1200 автомобила, като две трети от тях са изместени от притежателите. Една трета от тях са репатрирани. Ако не бъде потърсен в границите на три месеца автомобилът, ние имаме съображение да го разкомплектоваме.
Проверката ни откри, че съвсем пред всяка жилищна кооперация във Варна има коли, които не са в придвижване от години, само че заемат паркомясто.

В общинското дружество реагират бързо и на сигнали, подадени от варненци. Репартрирането на старите коли обаче става постепенно, тъй като общината не разполага с задоволително коли вид " Паяк ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР