Над 1000 австралийци и чуждестранни туристи, които бяха хванати в

...
Над 1000 австралийци и чуждестранни туристи, които бяха хванати в
Коментари Харесай

Евакуираха над 1000 души от австралийския град Малакута заради пожарите

Над 1000 австралийци и задгранични туристи, които бяха хванати в капан на плаж от пожари в югоизточния австралийски град Малакута, дойдоха покрай Мелбърн след 20-часово пътешестване с два кораба, съобщи Ройтерс.

Местните поданици и туристите, плюс над 100 домашни животни - 113 кучета от разнообразни породи, три котки, заек и птица, дойдоха с двата военни кораба в пристанището на Хейстингс, откъдето бяха закарани с рейсове до два избавителни центъра.

Туристите са изоставили колите и караваните си в Малакута и не знаят дали ще си ги възвърнат. Според управляващите ще са нужни седмици за отварянето на единственото шосе на града, оповестява Българска телеграфна агенция.
" Като човек, който в никакъв случай не е попадал в пожар, беше доста, доста ужасно. Толкова се веселя, че съм тук ", сподели 16-годишната Емили Уелингтън от Мелбърн, която била на двуседмична отмора в Малакута с другари.

Тя беше един от 58-те души, които бяха евакуирани с преимущество от осъществявания с пушек Малакута, защото са заболели от астма. Като доста други от евакуираните, Уелингтън похвали австралийските Военноморски сили и доброволците, взели участие в избавителната интервенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР