Над 1000 археологически предмета са иззели криминалисти от РУ -

...
Над 1000 археологически предмета са иззели криминалисти от РУ -
Коментари Харесай

Откриха над 1000 археологически ценности в имота на иманяр в Каспичан

Над 1000 археологически предмета са иззели криминалисти от районно управление (на МВР) - Нови пазар. В миг на търсене на културно-исторически полезности е арестуван 52-годишен мъж от село Мадара , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Работата по случая почнала през вчерашния ден, към 18 часа. Криминалисти от Нови пазар правили обход в дребните обитаеми места в региона в границите на полицейска интервенция. В региона на " Багрянов чифлик " в землището на село Избул те забелязали мъж, който търсел археологически обекти с металдетектор. При инспекция в лек автомобил " Рено Меган " с шуменска регистрация са открити 8 предмета с древен тип и металдетектор. Бил претърсен и парцел в Каспичан, населяван от мъжа. Оттам служителите на реда иззели голям брой монети - динари, фолиси, акчета, по данни на арестувания, както и над 1000 други предмета с тип на антични , части от колона и още два маталдетектора.

Предстои експертиза на предметите да удостовери с акуратност произхода и датировката им. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура - Шумен. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 278 алинея 6 от Наказателен кодекс.
 Откриха голям брой старинни украшения и монети в жилище в поморийското село Порой
Откриха голям брой старинни украшения и монети в жилище в поморийското село Порой

Задържан е 36-годишен мъж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР