Над 100 сигнала са подадени към европейската прокуратура само за

...
Над 100 сигнала са подадени към европейската прокуратура само за
Коментари Харесай

Над 100 сигнала са получени в европрокуратурата за първата седмица

Над 100 сигнала са подадени към европейската прокуратура единствено за първата седмица от нейното отваряне . Информацията е от еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс след края на Съветa " Правосъдие и вътрешен ред ", извършен в Люксембург, заяви БНР.

На съвещанието е участвала и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши. Сега са делегирани 88 европейски прокурори от 20 страни, заяви Рейндерс.
 Комисията
Комисията " Манолова " праща документи в европрокуратурата и институции

Трябва да се направи инспекция на изказванията

Той предложи страните членки, които още не са подготвени да приключат подготовката си , с цел да са изцяло в ред с регламента на европейската прокуратура. " Или като го пренесат в законодателството си, или пък като предлагат всички делегирани прокурори, изключително тези страни, които още не са го създали ", съобщи еврокомисар Рейндерс.
 Оглавяваната от Лаура Кьовеши Европрокуратура стартира работа на 1 юни
Оглавяваната от Лаура Кьовеши Европрокуратура стартира работа на 1 юни

Ще проверява закононарушения против бюджета на Европейски Съюз (еврофондовете)

Припомняме, на 2 юни с решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет за избор на европейски делегирани прокурори от България, заради липса на претенденти.

България би трябвало за европрокуратурата.

Относно, ръководителят на Европрокуратурата Лаура Кьовеши съобщи, че въз основа на вътрешните правила има лични процедури и за опита на претендентите за това дали дават отговор на другите критерии. Ние направихме тази вътрешна инспекция и, тъй като нямали опит като прокурори.

Еврокомисар Рейндерс ще изиска документално пояснение от Словения за какво още не е направила предложение за своите делегирани прокурори.

България предложи 10 свои държавни обвинители, само че от тях са утвърдени единствено четирима. Швеция е удостоверила, че ще се причисли към европейската прокуратура следващата година. На този стадий в нея вземат участие 22 страни членки, измежду които и България.
 Милен Керемедчиев сигурен, че и Европрокуратурата ще прегледа глобите на Съединени американски щати
Милен Керемедчиев сигурен, че и Европрокуратурата ще прегледа глобите на Съединени американски щати

Щафетата е предадена на българските правораздавателни органи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР