Над 100 събития - дискусии, прожекции, демонстрации и други ще

...
Над 100 събития - дискусии, прожекции, демонстрации и други ще
Коментари Харесай

Започна фестивала на науката във Варна, включва над 100 събития

Над 100 събития - полемики, прожекции, демонстрации и други ще се проведат в границите на второто издание на Варненския фестивал на науката, който ще се организира в интервала 26-29 октомври. Организатор на събитието е Фондация " Красива просвета ", със съдействието на Община Варна и МОН. На откриването през днешния ден участваха Ралица Герасимова – зам.-кмет, Лилия Христова, шеф на дирекция " Образование и юношески действия ", Любов Костова и Ивайло Славов от фондацията, оповестиха от общината.

Първите два фестивални дни са отделени за учебна стратегия, в която ще се включат близо 900 възпитаници със своите учители. Те ще се срещнат с учени, които ще показват своите тематики на наличен за неспециализирана публика език. Ще бъде проведено и събитието " Разбий професора “, в който учениците могат да задават въпроси на панел от учени от разнообразни специалности, с цел да се убедят, че в науката точно сложните въпроси стават мотив за нови открития. 

За  фестивала ще дойде директорката на Виенската градска библиотека и мъдрец Анита Айхингер, за показа главните понятия в придвижването Дигитален хуманизъм, което слага индивида в центъра на развиването на технологиите. 

Вход в залите за събития става против безвъзмездни пропуски и не по-късно от 10 минути след началото на събитието. Пропуски би трябвало да се резервират от уеб страницата на фестивала ТУК .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР