Над 100 са увредените автомобили в Пловдив след падналия сняг.

...
Над 100 са увредените автомобили в Пловдив след падналия сняг.
Коментари Харесай

Кой трябва да плати щетите по потрошените от дърветата коли

Над 100 са повредените коли в Пловдив след падналия сняг. Почистването на пътните артерии от разцепени дървета и откършени клони в целия град продължава и все още. На терен са екипи на Пожарната, Оперативна програма „ Чистота ” и „ Градини и паркове ”. Тепърва ще се пресмятат вредите породени от метрологичната конюнктура.

Причината за десетките паднали клони и дървета са тежкият влажен сняг, в композиция със мощния вятър.

Кой поема щетите  при такива случаи?

Дърветата в паркове, улици и междублокови пространства са отговорност на Община Пловдив, като тяхна благосъстоятелност.  При такава обстановка тя носи отговорност към породената вреда. Ако автомобилът има застраховка „ Каско ”, то застрахователите изплащат за ремонта на колите, а по-късно си търсят парите от Община Пловдив. Ако от администрацията откажат да поемат вредите, то се завежда дело, написа

При обстановка, при която автомобилът няма застраховка, то притежателят му също може да предяви искане за обезщетение по правосъден път към Община Пловдив. Сходна е обстановката и при ПТП и вреди при попадне в дупки или разрушена общинска инфраструктура.

Едно от изискванията е автомобилът да не е бил паркиран в прорез с разпоредбите за Движение по пътищата. Тоест, в случай че колата е била спряна в зелени площи, то претенцията за погашение на обезщетение евентуално ще бъде отхвърлена.

Обичайно сходен вид каузи завършват сред 3 и 6 месеца след предявяването на желае и според дали общинските адвокати апелират на последваща инстанция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР