Над 100 са оплакванията за сексуален тормоз от страна на

...
Над 100 са оплакванията за сексуален тормоз от страна на
Коментари Харесай

Над 100 студентки обвиниха двама преподаватели в Солун в сексуален тормоз

Над 100 са недоволствата за полов тормоз от страна на студентки в Солунския университет "Аристотел " против преподаватели, написа солунският вестник "Типос Тесалоникис ".

Вълната от разкрития в Гърция последва след описа на олимпийската шампионка по ветроходство София Бекатору за изнасилването й от член на федерацията преди 23 години.

Твърди се, че обвиняванията в Солунския университет, които към този момент се проверяват от прокуратурата, се отнасят до двама преподаватели - един от философския факултет и един от геологическия. Предполагаемите действия са осъществени след 2009 година

Ето и още от гръцкия щемпел:

"Частният бранш заплаща и за пандемията ", написа на първа страница гръцкият всекидневник "Катимерини ", като цитира социологическо изследване. Шестима от 10 запитани заети в частния бранш декларират, че приходът им е намалял по време на пандемията.

Според изследването, извършено за сметка на Института по труда на Общата конфедерация на трудещите се в Гърция, най-висшия синдикален орган на заетите в частния бранш, 36 % декларират, че понижението на прихода им надвишава 21 %. 40 % от чиновниците са работили отдалечено, а съгласно 65 % от тях това е имало съществени последици върху работното им време, съобщи Българска телеграфна агенция.

Опозиционният вестник "Ефимерида звук синдактон " цитира същото проучване за приходите и написа, че 48 % от заетите в частния бранш лица декларират, че са песимисти за развиването на възнагражденията си през идващите шест месеца. Според изследването отдалечената работа е оказала негативно влияние върху трудовите права, работното време и психическото равновесие на чиновниците.

"Катимерини " цитира оценки на специалисти, съгласно които на този стадий се чака отстъплението на пандемията от ковид да бъде постепенно. Вчера в Гърция са били регистрирани 566 нови случая от осъществени към 31 500 теста. Темпът на имунизиране се е нараснал, като ваксини са били сложени на 7956 души по отношение на към 5000 приблизително дневно през предходната седмица.

След частичното отваряне на търговията на дребно гръцкото държавно управление и здравните управляващи обмислят по кое време е допустимо да бъде позволено пътуването сред обособените префектури на страната и да бъдат отворени учебните заведения и за учениците от горния курс, както и заведенията за хранене, написа "Та неа ".

Пред телевизия Open министърът на развиването и вложенията Адонис Георгиадис се е спрял съответно на работата на ски центровете, като е подчертал, че това е сезонна активност и в случай че не бъде рестартирана в този момент, работещите в нея не могат да наваксат по друго време. Той не се е заел с дати, само че вестникът разяснява, че в случай че ски центровете не отворят още през този уикенд, на 23 и 24 януари, е доста евентуално това да стане в края на месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР