Над 100 руски лекари в отворено писмо настояват президента Владимир

...
Над 100 руски лекари в отворено писмо настояват президента Владимир
Коментари Харесай

Над 100 руски лекари застанаха зад болната Саша, протестирала срещу войната

Над 100 съветски лекари в отворено писмо упорстват президента Владимир Путин да освободи от пандиза болна жена, провела в супермаркети митинг против войната на Русия в Украйна, заяви " Moscow Times ". Медията е оповестена за " задграничен сътрудник " от Кремъл. 

Според изданието преди дни съд в Санкт Петербург осъдил 33-годишната Александра Скочиленко на седем години затвор за разпространяване на " подправена информация ". Тя беше разменила етикетите с цените в супермаркетите с лозунги, критикуващи офанзивата на Русия в Украйна.

Дамата е прочут художник и употребява псевдонима Саша. Самата тя има разнообразни здравословни проблеми, в това число целиакия и присъщ сърдечен недостатък. Нейната майка неотдавна обяснила пред медиите, че пандизът би бил „ злополука ".

„ Ние като здравна общественост имаме съществени опасения за здравето на Саша - се споделя в писмото на лекарите, оповестено в обществените медии и самостоятелните съветски уеб сайтове. - Тя е диагностицирана с редица съществени хронични болести, които изискват уместно здравно наблюдаване и специфичен диетичен режим. Престоят в (затворническата) колония може да докара до доста утежняване на здравето на Саша. "

Присъдата й бе необятно подложена на критика от правозащитни групи и антикремълски деятели, отбелязва още изданието.

Причината за присъдата е, че Скочиленко решила да стачкува, заменяйки етикетите с цените с апели против войната. 

„ Цената на тази война е животът на нашите деца ", написа тя. Присъдата е въз основа на новите закони за цензурата, употребявани против руснаци, които популяризират информация за специфичната интервенция, която опонира на формалния роман на Кремъл.

Писмото до Путин е инициирано от хирурга Александър Ванюков, който провежда сходна петиция тази година, призовавайки за оказване на подобаваща здравна помощ на ограничения от независимост опозиционен водач Алексей Навални.
ТЕМА преди 5 часа 867 преди 8 часа 1678 преди 12 часа 1628
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР