Над 100 работещи в транспорта на столицата представиха проблемите си,

...
Над 100 работещи в транспорта на столицата представиха проблемите си,
Коментари Харесай

Синдикатите недоволни от опитите да се създава напрежение в четирите дружества на столичния градски транспорт

Над 100 работещи в превоза на столицата показаха проблемите си, свързани с дефицита на фрагменти, работното време, заплащането и изключителния труд на поредна среща, извършена в КНСБ.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и ръководителят на Съюза на транспортните синдикати Екатерина Йорданова са разговаряли и с шефовете на сдруженията в системата на градския превоз, оповестиха от Конфедерацията. Договорено е до седмица да бъдат признати съответни оферти за превъзмогване на дефицита на водачи и понижаване на изключителния труд.

На срещата е била оповестена и призната по-рано декларация от водачите на четирите организации в столичния градски превоз към Съюза на транспортните синдикати към КНСБ. В нея се декларира, че те остро възразяват против опитите да се основава напрежение в четирите сдружения на столичния градски превоз. Синдикалистите настояват, че сега междинната брутна заплата в столичния електротранспорт е малко над 1 538 лв., а на водачите е 1 780. При нормативно несъмнено възнаграждение за нощен труд от 25 стотинки на час те са постигнали 1,48 лева

Синдикалистите заявяват, че ще продължат да се борят за по-високи заплати и за почтени условия на труд, само че „ не на площадите и в кабинетите “. В декларацията се споделя още, че е извънредно обидно, когато политици и неправителствени организации принизяват труда им и се подиграват с хората, на които София дължи единствено признателност.

Синдикалистите считат, че има личностни нападки против техния водач Екатерина Йорданова и заявяват поддръжката си за нея. Йорданова е ръководител на комисията по превоз в Столичната община. Тази седмица стана ясно, че ватмани и водачи са облекли жълти и оранжеви жилетки в символ на митинг поради изискванията на труд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР