Над 100 полицаи от Белгия, Кипър, Малта, Пакистан, Румъния, Русия,

...
Над 100 полицаи от Белгия, Кипър, Малта, Пакистан, Румъния, Русия,
Коментари Харесай

Над 100 полицаи от 9 държави на уникален фест в Чепеларе

Над 100 служители на реда от Белгия, Кипър, Малта, Пакистан, Румъния, Русия, Северна Македония, Сърбия и България ще пеят и свирят в Чепеларе. Униформените ще мерят сили в първия в света интернационален фолклорен фестивал " Незабравка ", заяви Нели Начева от общинската администрация на родопския град. Фестът ще се организира от 4 до 8 септември т.г. В него могат да вземат участие членовете на „ Международната полицейска асоциация “ със фамилиите си.

В асоциацията членуват близо 360 000 настоящи и пенсионирани служители на реда от всички континенти под мотото „ Служба посредством другарство “. В българската секция членуват 3346 някогашни и сегашни чиновници на Министерство на вътрешните работи и вътрешната сигурност.

" Провеждането на сходно интернационално събитие има за цел освен да увеличи имиджа на националните секции и да укрепи взаимоотношенията сред тях, само че и да усъвършенства осведомеността за културното благосъстояние. В качеството на уредник и хазаин на този първи по рода си фестивал пред „ ИПА - секция България “ стои също предизвикването да покаже по най-подходящ метод същността на националния ни фолклор, под съпровода на родопската гайда в дивната планина ", споделят уредниците.

Събитието се реализира със съдействието на община Чепеларе, регионалната администрация в Смолян, кметството в Широка лъка, Министерство на вътрешните работи, генерал-майор Красимир Петров, генерал-майор Нонка Матова, „ 101 Каба гайди “, ОДК - Чепеларе, Тракийско сдружение „ Войвода Руси Славов “, Регионалният исторически музей и Планетариумът в Смолян и няколко огромни компании. Фестът ще се открие на 5 септември на площад " Олимпийски ", а дрескода е национална носия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР