Над 100 полета са отменени днес от и до летището

...
Над 100 полета са отменени днес от и до летището
Коментари Харесай

Отмениха над 100 полета от летището в Дюселдорф

Над 100 полета са анулирани през днешния ден от и до летището в Дюселдорф заради стачка, оповестена от авторитетния синдикат " Ферди " (Verdi).
Прочетете още
Около 700 чиновници на компанията " Авиапартнър " (Aviapartner), която ръководи аерогарата, са призовани да вземат участие в трудовия митинг. Той стартира на разсъмване в 03:30 часа локално време (04:30 часа българско време) и е планувано да продължи до 00:30 часа в събота (1:30 часа българско време).

По данни на летищните управляващи в Дюселдорф за през днешния ден са планувани 290 полета. Около една трета от тях (101 полета) са анулирани, заяви тази заран за ДПА представителят на летището Маркус Шаф.

По-късно беше оповестено, че са анулирани общо половината от всички полети от и до аерогара Дюселдорф, а при други има закъснение.

Причина за стачката е нов контракт, поради който " Авиапартнър " губи правото да ръководи службата, отговаряща за обработката на багажите, превозени през летището. Поради това 700 души може да изгубят работата си, съгласно профсъюза " Ферди ".

Летище Дюселдорф е третото по величина в Германия по брой на обслужваните пасажери.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР