Над 100 общински институции се включват в инициативата на Столична

...
Над 100 общински институции се включват в инициативата на Столична
Коментари Харесай

Столична община организира инициатива за осиновяване на бездомни животни

Над 100 общински институции се включват в самодейността на Столична община за осиновяване на бездомни животни „ БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб! “, която започва на 24 януари.

„ С осиновяването на куче или коте печелим нов другар, до момента в който оказваме помощ за понижаване броя на бездомните животни “ сподели Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столична община, във връзка началото на акцията, оповестяват от Столична община.

Над 100 общински институции, измежду които детски градини и учебни заведения, културни институти, районни администрации, театри, библиотеки, музеи и други, осъмнаха с плакати на опашати приятелчета, търсещи дом. Целта на акцията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да разпространява съответната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на смяната на отношението на хората към осиновяване на бездомни животни.

Всеки афиш е със фотография на друг четириног опашатко, а QR код води към историята на животинчето от подслон или природозащитна организация и метода за осиновяването му.

Косматковците са от Animal Rescue Sofia, „ ЧЕТИРИ ЛАПИ “ и Оперативна програма „ Екоравновесие “, които си подадоха ръка в името на това повече четириноги опашати другари да намерят своя непрекъснат дом.

В рамките на самодейността, всички столични учебни заведения и детски градини получиха видеоматериали от Международната организация за отбрана на животните „ ЧЕТИРИ ЛАПИ “, които имат за цел да осведомят децата по какъв начин да бъдат по-отговорни, както към домашните любимци, по този начин и към бездомните животни.

В рамките на акцията уредниците дават обещание провеждането на доста и разнообразни събития.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР