Над 100 милионера и милиардера поискаха в сряда правителствата по

...
Над 100 милионера и милиардера поискаха в сряда правителствата по
Коментари Харесай

100 милионера поискаха по-високи данъци

Над 100 милионера и милиардера желаеха в сряда държавните управления по света да усилят налозите за богатите, с цел да платят за ограниченията, с които подкрепиха стопанската система и работните места, както и с цел да понижат пропастта сред небогати и богати, написа The Guardian.

Групата от 102 свръхбогати, които включват наследницата на империята Disney Абигейл Дисни, показва, че актуалната данъчна система е направена в тяхна изгода и би трябвало да бъде пренаписана, с цел да направи облагането по-честно за работещите и с цел да върне доверието в политиците.

" Като милионери знаем, че актуалната система не е почтена ", споделят те в отворено писмо. " Повечето от нас могат да кажат, че до момента в който светът мина през извънредно тежък интервал през последните две години, нашето благосъстояние се усили — и малко от нас могат да кажат почтено, че плащаме задоволително налози ".
 В пандемията: положението на 10-те най-заможни пораства с $1,3 милиарда на ден
В пандемията: положението на 10-те най-заможни пораства с $1,3 милиарда на ден

Ако те изгубят 99,99% от благосъстоянието си, въпреки всичко ще са по-богати от 99 % от популацията

" Патриотичните милионери ", както групата се самооопределя, прикани за въвеждането на непрекъснат налог върху благосъстоянието на най-заможните хора в света, с което да бъде понижено рисковото неравноправие и да бъдат увеличени приходите в бюджетите за устойчиви и дълготрайни вложения в обществени услуги като опазването на здравето.

Изчисленията на групата демонстрират, че годишен налог върху благосъстоянието на тези, които имат повече от $5 млн., ще събере над $2,52 трлн. Което ще е задоволително " да бъдат извадени 2,3 милиарда души от бедност; да бъдат създадени задоволително ваксини за света и да бъде обезпечено опазване на здравето и обществена отбрана за жителите на страните с ниски и междинни приходи ", които са към 3,6 милиарда души.

Предложението гласи, че тези с над $5 млн. би трябвало да платят 2 процента; при над $50 млн. данъкът пораства до 3 процента; а за милиардерите в долари — 5 %.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР