Над 100 ловци и рибари от цяла България се събраха

...
Над 100 ловци и рибари от цяла България се събраха
Коментари Харесай

Ловци и рибари излязоха на марш срещу бракониерството

 protest_lovci_ribari_montana201802b  protest_lovci_ribari_montana201802c  protest_lovci_ribari_montana201802d  protest_lovci_ribari_montana201802e  protest_lovci_ribari_montana201802f  protest_lovci_ribari_montana201802h  protest_lovci_ribari_montana201802  protest_lovci_ribari_montana201802a
Над 100 ловци и риболовци от цяла България се събраха в Монтана на митинг против бракониерството по гори, поля и водоеми и неналичието на ефикасни санкции за нарушителите.

С развети флагове, опънати риболовен мрежи и плакати „ Затвор за бракониерите! ” протестното шествие мина през регионалния град и спря пред постройките на полицията, Горското стопанство и Съдебната палата. В марша на недоволството се включи и ръководителят на Националното ловно рибарско съдружие – Съюз на ловците и рибарите в България /НЛРС – СЛРБ/ инж. Васил Василев.

„ Това шестие е зов против наложилата се през годините процедура законите да не се ползват с цялата им суровост против нарушителите, които избиват рибата и дивеча и сечат горите в България. Това са тежки похищения против естествените благосъстояния на страната ни, които са владеене и на всеки българин. Затова се надяваме гласът на ловците и риболовците да бъде чут и виновните институции да вземат строги ограничения! ”, съобщи инж. Василев.

“Само в Монтана двама незаконни рибари са залавяни над 10 пъти с мрежи и стотици килограми риба в тях, съставяни са им актове, само че те не заплащат санкциите и не престават да върлуват във водоемите”, сподели шефът на Ловно-рибарското съдружие в Монтана инж. Тодор Върбанов.

Законът да бъде изменен по този начин, че за бракониерство се постановат по-тежки наказания, в това число и затвор, а прокуратурата и съдът да бъдат безкомпромисни към нарушителите, изключително, в случай че са залавяни неведнъж, настояха ловците и риболовците.

Шествието е четвърти следващ митинг в Монтана против незаконните рейдове на извършители в реки, язовири гори. Рибарите даже проведоха лична стража против бракониери, само че след залавянето на неколцина апаши, колите на част от доброволците бяха потрошени.

В марша против бракониерите в Монтана се включиха и фенове на лова, риболова и природата, пристигнали макар снеговете и ледовете от София, Плевен, Троян, Враца, Ловеч, Видин и Перник. „ Няма да спрем митингите, до момента в който държавните органи не проработят и нарушителите не получат заслужени санкции! ”, обявиха участниците в шествието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР