Над 100 журналисти са убити от началото на 2018 г.Над

...
Над 100 журналисти са убити от началото на 2018 г.Над
Коментари Харесай

Над 100 журналисти са убити от началото на 2018 г.

Над 100 публицисти са убити от началото на 2018 година
Над 100 публицисти и чиновници в медии са убити в 36 страни по света от началото на 2018 година Това заяви в Женева неправителствената организация Press Emblem Campaign. Тя прикани интернационалната общественост за неотложно следствие на убийствата и за изправяне на виновните за тях пред правораздаването.

„ За 10 месеца на тази година броят на публицистите към този момент надвиши данните за предходната година. От януари 106 публицисти и чиновници в медиите са убити в 36 страни “, означи организацията, припомняйки, че през цялата 2017 година са регистрирани общо 99 сходни убийства. Първите три страни в отрицателната ранглиста по броя на жертвите през тази година са Афганистан /17/, Мексико /15/ и Йемен /8/.

Обявяването на данните е по отношение на 2 ноември, когато се празнува Международният ден за прекратяването на безнаказаността за закононарушения против публицисти. Генералният секретар на Press Emblem Campaign Блез Лампан съобщи, че „ битката с безнаказаността се намира в центъра на битката за правата на индивида “. „ Националните механизми не са задоволителни, нужни са интернационалните механизми за следствие “, установи той.

Press Emblem Campaign считат, че убийството на саудитския публицист Джамал Хашоги при започване на този месец в Истанбул е удостоверение за „ тревожното увеличение на закононарушенията, ориентирани против публицистите в света “.

Press Emblem Campaign е основана през 2004 година и има съвещателен статут към Организация на обединените нации. В статистиката, която тя води, са отразени случаите на убийства на публицисти при осъществяване на професионалните им отговорности. Източник на информация са известията на пресата, Организация на обединените нации и неправителствените организации. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР