Над 100 евродепутати призовават за санкции срещу отговорните за извършване

...
Над 100 евродепутати призовават за санкции срещу отговорните за извършване
Коментари Харесай

Евродепутати призовават за санкции срещу Русия заради случая с Навални

Над 100 евродепутати приканват за наказания против виновните за осъществяване на набези против опозиционни фигури и публицисти в Русия, съобщи ДПА.

В отворено писмо до висшия представител по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, оповестено през днешния ден, членове на няколко политически групи в Европейския парламент приканват за "пълно и транспарантно следствие " на случая с Алексей Навални. "Ние обаче сме извънредно скептични във връзка с способността и волята на съветските управляващи да проверяват това закононарушение ", споделят те, изтъквайки убийството на Анна Политковска и покушението против Сергей Скрипал.

Навални е в кома в берлинска болница. Германските управляващи споделят, че токсикологични проучвания са потвърдили, че съветският опозиционер е бил токсичен с нервнопаралитично вещество от вида "Новичок ". Кремъл отхвърля да има каквато и да било виновност.

Борел съобщи нощес, че е допустимо да се вземат ограничения в отговор на отравянето на Навални, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР