Над 100 експерти в областта на роботиката и изкуствения интелект

...
Над 100 експерти в областта на роботиката и изкуствения интелект
Коментари Харесай

Опасност от роботи-убийци надвисва над човечеството

Над 100 специалисти в региона на роботиката и изкуствения разсъдък приканиха Организация на обединените нации да забрани създаването на роботи-убийци и да ги включи в листата с „ морално неприемливи “ оръжия, в който са включени заслепяващите лазери и химическите оръжия, написа английският в. „ Индипендънт “ (Independent).

Мустафа Сюлейман от „ Google “ и Илон Мъск от „ Тесла “ са измежду най-известните имена в листата от 116 механически специалисти, подписали отворено писмо, с което желаят

Организация на обединените нации да забрани самостоятелните оръжия, в опит да се предотврати конкуренция във въоръжаването.

Мъск: Човечеството изчезва, само че на никой не му пука

Според Мъск 1 млн. души би трябвало да колонизират Марс

През декември 2016 година Организация на обединените нации гласоподава да стартират публични диалози за бъдещет на такива оръжия, в това число танкове, дрони и картечници. Досега 19 от 123 страни-членки приканиха за цялостна възбрана на смъртоносните самостоятелни оръжия.

В писмото се споделя: „ Смъртоносните самостоятелни оръжия заплашват да се трансфорат в третата гражданска война във войната. Когато бъдат създадени, те ще бъдат разрешат на въоръжените спорове да ексалират по-бързо от всеки път и то по-бързо в сравнение с хората биха могли да схванат.

Tesla CEO Elon Musk is among the artificial intelligence experts calling for a global ban on killer robots https://t.co/bnpyXG2T5X pic.twitter.com/24IICBHiRK
— CNN (@CNN) August 21, 2017
Те могат да се трансфорат в оръжия на тероризма, оръжия, които диктатори и терористи употребяват против почтени хора. Нямаме доста време да действаме.

Щом кутията на Пандора бъде отворена, ще бъде мъчно да се затвори “.

Писмото приключва с молба Организация на обединените нации „ да откри метод, да ни отбрани от всички тези рискове “.

Робот-полицай се самоуби във Вашингтон

Робот се самоуби, омръзнало му да чисти

Илон Мъск е главен състезател измежду предупреждаващите за заплахите, които крие развиването на изкуствения разсъдък, акцентирайки, че той съставлява „ доста по-голям риск “ от нуклеарните благоприятни условия на Северна Корея. Наскоро основателят на Tesla и SpaceX употребява обществената мрежа „ Туитър “, с цел да предизвести за това, че развиването на изкуствения разсъдък може да се трансформира в опасност, в случай че не се контролира умно.

If you're not concerned about AI safety, you should be. Vastly more risk than North Korea. pic.twitter.com/2z0tiid0lc
— Elon Musk (@elonmusk) August 12, 2017
„ Ако не се притеснявате за сигурността на изкуствения разсъдък, то би трябвало да започнете. (Той представлява) доста по-голям риск от Северна Корея “, написа той. Още през октомври 2014 година той съобщи, че съгласно него това е „ най-голямата екзистенциална опасност за човечеството “.

В изявлението си тогава Мъск също по този начин още веднъж прикани за регулации. „ Никой не обича да бъде контролиран, само че всичко (коли, самолети, храна, медикаменти и т.н.), което съставлява опасност за обществеността, се контролира. Изкуственият разсъдък също би трябвало да бъде “, съобщи той в „ Туитър “.

Nobody likes being regulated, but everything (cars, planes, food, drugs, etc) that's a danger to the public is regulated. AI should be too.
— Elon Musk (@elonmusk) August 12, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР