Над 100 души се включиха във велопохода Заедно“ в подкрепа

...
Над 100 души се включиха във велопохода Заедно“ в подкрепа
Коментари Харесай

100 души на велопоход срещу хемофилията

Над 100 души се включиха във велопохода „ Заедно “ в поддръжка на хората с хемофилия в Пловдив. Събитието се организира предишния уикенда в четирите най-големи града у нас и събра над 600 положителни колоездачи, които демонстрираха съпричастност към хората с това заболяване.

Проявата в София, Пловдив, Варна и Бургас и мина под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на здравеопазването. В града под тепетата повече от 100 души караха колело в символ на съпричастност към хората с това заболяване. Те минаха по маршрута от площад „ Съединение “ до Гребната база като част от акцията „ Споделянето е мощ! “ и велопоход „ Заедно “ в град Пловдив!

Българската асоциация по хемофилия получи поддръжката на община Пловдив, както и на пловдивския велоклуб „ Крива спица “. В акцията се включи и организацията Капана Фест, както и редица от заведенията в артистичния пловдивски квартал, които поддържаха Асоциацията в разпространението на потребна информация за болестта.

Тази година акцията мина под наслов „ Споделянето е мощ “, с което бе свикан общественият бранш и здравните институции да станат по-гъвкави в работата с неправителствените организации, които работят в посока възстановяване на изискванията на живот на деца, младежите и възрастните с хемофилия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР