Над 100 души са задържани за кратко в София тази

...
Над 100 души са задържани за кратко в София тази
Коментари Харесай

Над 100 задържани за кратко в София тази нощ

Над 100 души са арестувани за малко в София тази нощ , профилактирани са и са освободени. Задържането е било поради носене на движимости - оръжия и/или опиати , които не е разрешено по закон. Това заяви пред Нова телевизия старши комисар Мирослав Данаилов, заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи , откакто през вчерашния ден Министерство на вътрешните работи изкара въоръжени патрули на Жандармерията в центъра на столицата, както и в кв. Овча купел.

Данаилов категорично акцентира, че това е предизвестие към тези, които се поддават на агитация за принуждение на расова основа . Единствено жандармерията има право да реагира на случаи на принуждение, уточни Данаилов, като съобщи, че патрулирането ще продължи, с цел да се обезпечи спокойствието и сигурността на столичани.  Установено е и че е належащо Държавната организация за бежанците да ускори контрола над обектите, за които дава отговор, и да следи прецизно по какъв начин се извършва протокола.

Данаилов разяснява и трите случая на експанзия, които получиха необятно разпространяване в обществените мрежи и медиите, а и се снабдиха с политически мнения.

Първият случай от 6 март е на личностна основа. Две момчета и две девойки, български жители, влизат в спор . Данаилов категорично акцентира, че казусът не е бил расова основа.

Напрежението от на идващия ден е спор посред арабски жители, след приложимост на алкохол, само че е нарушил спокойствието на живущите в близост.

, който още веднъж е на бул. " Витоша " в центъра на София към този момент се дължи на агитация. Нападнати са трима английски жители от пакистански генезис, студенти по медицина у нас. Български жители, малолетни, са нападнали тримата, като са им лишили движимости. Нападателите са открити, само че към момента не са издирени.

Накрая старши комисар Данаилов още веднъж акцентира, че реакцията на случаи на експанзия и принуждение е работа единствено на жандармерията.
 Искат изключително в СОС да се приказва за сигурността
Искат изключително в СОС да се приказва за сигурността

Според ГЕРБ последните произшествия имат капацитет да провокират непредвидими ответни реакции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР