Над 100 доброволци и повече от 50 души административен персонал

...
Над 100 доброволци и повече от 50 души административен персонал
Коментари Харесай

Над 100 доброволци чистиха Сахат тепе, изнесоха тонове отпадъци

Над 100 доброволци и повече от 50 души административен личен състав и служащи от " Градини и паркове " се включиха в днешното разчистване на Дановия рид. Акцията е взаимна сред Община Пловдив, регион " Централен ", " БГ Бъди деен ", други сдружения и компании.

" Благодарни сме на всички хора, които интензивно оказват помощ за опазването и развиването на зелената система в града ", разяснява шефът на общинското дружество Веселин Козарев.

По думите му единствено за няколко часа от скатовете на хълма часа са събрани десетки чували с битов боклук. До момента са извозени 5 камиона с боклуци.

Окосена е тревата, отстранени са клони, почистени са всички алеи, както и водостоците край Часовниковата кула, по които се планува скоро - за първи път след повече от 40 години, да потече и вода.

Веселин Козарев увери, че " Градини и паркове " ще продължи да поставя всекидневни грижи за Дановия рид и прикани резултатът от направеното през днешния ден положително дело с присъединяване на доброволците да се запази допустимо най-дълго.

Христо и Любомира бяха измежду първите изкачили „ тепето ", с цел да се включат в акцията по облагородяването му.

„ За нас е значимо в почивният ни ден да създадем нещо за природата и това ни носи наслаждение ", сподели Любомира.

„ Това е едно от емблематичните места на Пловдив и имахме предпочитание да дойдем и да помогнем да стане още по-приятно място за навестяване от жителите ".

По скалите на Дановия рид се спусна със свои сътрудници и Иван от пещерния клуб.

„ Пластмасови хартийки, фасове и всичко това е паднало на скалите надолу и е малко рисково да слезе човек, може да се подхлъзне и да падне, ще сложим едни въженца и ще почистим каквото би трябвало, тъй че всичко да е чисто и красиво ".

Това е следващата наша самодейност като преди този момент са събрани мненията на пловдивчани какво може да се направи с тяхно присъединяване, с цел да стане в бъдеще Дановият рид още по прелъстителен за разходка и отдих, сподели Румяна Кираджиева от сдружението „ БГ бъди деен ".

„ Ще разчистим пътеките и ще отворим водоскоците, което е доста значимо, с цел да може хълма да бъде отводняван и надлежно да има повече растителност ".

Заедно с доброволците работиха и чиновници от общинското дружество „ Градини и паркове ".

Кметът на регион „ Централен " Георги Стаменов, който също взе участие в акцията акцентира, че следва да се завършат и плановете за слагането на два часовника на хълма - воден и безоблачен.

„ С което в действителност остарялото име Сахат тепе ще придобие към този момент цялостен смисъл ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР