Над 100 човека протестираха на плажа Корал срещу опасността той

...
Над 100 човека протестираха на плажа Корал срещу опасността той
Коментари Харесай

Протестиращи на плаж Корал поискаха оставка, разследване и мерки природата да бъде запазена

Над 100 индивида стачкуваха на плажа Корал против заплахата той да бъде застроен, заяви Би Ти Ви. Протестиращите желаеха оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, като я упрекнаха в лобиски ползи и също желаеха кметът на Царево да бъде разследван от Министерство на вътрешните работи и ДАНС за противозаконни разрешителни за градеж и тъй като оказва напън на плажуващите.

Активистите показват, че към този момент има нов огромен хотел покрай брега и се притесняват, че такава ще е ориста и на целия залив. " Има проект за застрояване зад Корал и просто това място и тази природа ще изчезнат ", предизвестява Атанас Русев от Гражданско съдружие " Да запазим Корал ". По думите му в тази концепция са впрегнати ползите на министри, държавни институции и локалната власт, а върху протестиращите се оказва напън.

Плажуващите на дивия залив удостоверяват, че има непрекъснати инспекции от полицията, а хора, пратени от кмета, следвани от публицисти, пратени отново от кмета, изсипват кофите за отпадък на плажната линия, с цел да набеждават къмпингарите.

От сдружението за отбрана на Корал упорстват там да се вкара контролирано платено къмпингуване. Освен Корал също и плажовете Караагач и Иракли имат статут за природосъобразен туризъм, който от сдружението упорстват да бъде непокътнат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР