Над 100 българлски общественици призоваха с подписка да бъде създадено

...
Над 100 българлски общественици призоваха с подписка да бъде създадено
Коментари Харесай

Иван Сотиров: До седмица ще стане ясно дали ще има правителство

Над 100 българлски общественици приканиха с подписка да бъде основано проевропейско държавно управление с оптимално допустим министър председател поради ситуацията на Украйна и позициите на Румен Радев. 

Това, което се случи на изборите, е явен мандат на партиите с евроатлантическа ориентировка. За обединяване, за решение на проблемите. До България има една кървава война, която е опасност и за нашата национална сигурност, тъй като тя стартира с недвусмислените претенции ние да бъдем върнати в остарялата руска геополитическа сфера на въздействие. 

Това разяснява пред Нова тв Иван Сотиров, един от участниците в подписката. 

Партиите би трябвало да излязат от обстановката, в която са се вкарали. Още в предишния парламент ги приканих към това да седнат и да се схванат, с цел да не се стигне до радикализация. Не го направиха и ето, че тъкмо каквото предсказах се случва, уточни той.

Не виждам какъв е казуса откакто си бил в коалиция с Българска социалистическа партия, в този момент да си в коалиция с ГЕРБ. Нито ГЕРБ или Политическа партия би трябвало да мислят върху това дали са първи или втори. единствената им задача е да се коалират и да вземат решение проблемите. Поне 1/3 от твърдите ядра на партиите са дали своят вот точно за това, разяснява той.

Мисля, че всички осъзнават, че нито Бойко Борисов, нито Кирил Петков, които до неотдавна участваха в тежки лични конфликти, няма по какъв начин да заемат премиерския пост. За тази позиция би трябвало да се търси влиятелен, стабилен човек. Има доста такива хора, уточни той.

Според мен ще ни стане ясно до седмица дали ще има държавно управление или не. Стигне ли се до трети мандат, то ще е подигравка с първите две политически сили. Не че няма да е справедливо за тях, само че ние като жители на България не заслужаваме повече унижения, разяснява той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР