Над 100 българи бяха блокирани умишлено на границата ни със

...
Над 100 българи бяха блокирани умишлено на границата ни със
Коментари Харесай

Ангел Георгиев: На границата в РСМ ни биха и заплашваха, че ще ни скършат като кучета

„ Над 100 българи бяха блокирани съзнателно на границата ни със Северна Македония. Те стояха 5-6 часа на негативни температури. Те не бяха позволени да преминат, до момента в който в противоположната посока – коли излизащи, от Северна Македония, прекосяваха. Обяснението за неналичието на ток е безусловно несериозно “.

Това разяснява пред bTV Ангел Георгиев - народен представител от „ Възраждане “ в 48-т Народно събрание, някогашен зам.-председател на комисията по външна политика и сегашен началник на парламентарната асамблея на процеса за съдействие в Югоизточна Европа. Казва, че е тръгнал към Скопие като жител, с цел да уважи паметта на Гоце Делчев.

„ Бяха пуснати няколко автомобила, на един от тях незабавно беше отворен багажника, а българин беше вкаран в ГКПП-то. Ние се притеснихме за него и започнахме да снимаме. Започнахме да задаваме въпроси – за какво вкарват този човек вътре, какво е нарушил. Тогава македонските гранични служители на реда започнаха да ни бият и да ни удрят – извън под козирката, нахлуване вътре и в самите здания. Отправяха ни закани и заплашваха, че ще ни скършат като кучета. Удариха ме и в носа, и в окото, в крайници, в таза “, уточни Георгиев.

„ Когато споделих, че съм депутат, получих три удара в главата. След това стопираха да ни бият и ни отхвърлиха всевъзможни телефонни диалози. Не можех да се свържа нито с доктор, нито с юрист “, изясни още той.

„ По никакъв метод не сме предизвиквали служителите на реда, не сме ги обиждали. Два часа по-рано имаше българин, който ги предизвикваше. Но от наша страна не е имало нито физическа, нито вербална експанзия. След това ни сложиха белезници и ни закараха до съда в Крива паланка. Там имаше доста фарсов развой, който завърши за няколко часа. Осъдени сме за обиди, които не сме изричали, и за снимането на видео. Платихме санкции от по 300 евро, без да сме получили никакви документи “, сподели Ангел Георгиев.

Вижте повече във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР