Над 100 000 цветни луковици, над 5000 вечнозелени храсти и

...
Над 100 000 цветни луковици, над 5000 вечнозелени храсти и
Коментари Харесай

Теменужки, вечнозелени храсти и японски вишни посрещат евроделегатите в София

Над 100 000 цветни луковици, над 5000 вечнозелени шубраци и 30 японски вишни са част от четирите тематични цветни фигури, отдадени на Председателството ни на Съвета на Европейски Съюз. Фигурите са ситуирани на основни места в София, като се чака да разцъфнат още през ранната пролет.

Цветна фигура с повърхност от половин декар с логото на българското председателство на Европейски Съюз ще посреща гостите още от летището. За направата ѝ са засадени 2800 корена вечнозелени и листопадни шубраци - туя, смрика, кисел бодил, лавровишна, спирея, хибискус, и над 7000 цветя - виола, сантолина.

30-те японски вишни към този момент са засадени наоколо до детелината на бул. „ България ” и Околовръстния път. Освен тях, в тревните площи са засадени 86 000 луковици на лалета, подредени в разноцветни фигури.

Покрай НДК, в тревната повърхност на ъгъла на бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви ” и бул. „ Фритьов Нансен ”, са проектирани и засадени напълно нови цветни фигури. За аранжировката им са подбрани 450 вечнозелени шубраци и над 12 000 цветя – теменужки и лалета.

По-рано есента беше приключен и първият такт от „ Одата на насладата “, който се намира в градинката против парк Дружба. За оформлението му са употребявани 2500 вечнозелени шубраци 550 листопадни шубраци.

Освен него, със съдействието на посолството на Нидерландия в България, от южната страна на НДК беше основана и цветна мозайка от разнообразни цветове луковици на лалета и мускари. Общата повърхност на фигурата е 140 кв.м. и в нея са засадени над 37 000 луковици. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР