Над 100 000 семейства на деца, записани в I и

...
Над 100 000 семейства на деца, записани в I и
Коментари Харесай

300 лв. помощ за над 100 000 семейства на деца, записани в I и в VIII клас

Над 100 000 фамилии на деца, записани в I и в VIII клас на държавните и общинските учебни заведения през тази образователна година, получават еднократна помощ от 300 лв., оповестява Агенцията за обществено подкрепяне.

За първи път такава финансова поддръжка се изплаща на всички кандидатствали родители на първокласници и осмокласници, без значение от фамилните приходи.

Сумата се изплаща на два транша - първата половина след влизането в действие на заповедта за отпущането, а втората - при започване на втория образователен период, само че единствено в случай че детето продължава да посещава учебно заведение, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение.

Близо 10 000 заявления за данъчни облекчения за деца са подадени още в първите два дни от периода, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Тази година за фамилии с едно дете единият от родителите може да употребява облекчението от 450 лв., за фамилии с две деца - 900, и при три деца - 1350 лв..

Лорета Цветкова от приходната организация посочи, че в случай че единият родител няма задоволително огромни приходи, с цел да получи цялото облекчение, то може да се подели сред двамата и даде образец със семейство с две деца и двама родители, които имат данъчна основа от 7000 лв.:

„ Единият родител подава декларация, примерно при работодателя си, като заявява и двете деца, и употребява облекчението до размера на основата от 7000. Другият родител може да употребява разликата от 2000 като още веднъж заявява двете деца с подаване на годишната данъчна декларация “.

До края на декември родителите, които желаят да употребяват данъчното облекчение през работодателя, могат да подадат декларация при него. В противоположен случай облекчението може да се получи посредством подаването на годишната данъчна декларация от 10 януари до 3 май следващата година, само че възобновяване ще става до един месец след подаването на документа. Задължително изискване е да няма отговорности към хазната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР