Над 100 000 български шофьори са заплашени с безработица. Превозвачи

...
Над 100 000 български шофьори са заплашени с безработица. Превозвачи
Коментари Харесай

Превозвачи от цялата страна се събират в София


Над 100 000 български водачи са застрашени с безработица. Превозвачи от цялата страна се събират в София на 23 март да търсят подпомагане от страната.

Инициативен комитет от превозвачи сигнализира, че съгласно инструкция на Европейска комисия, която следва да се одобри, над 100 000 български водачи ще останат без работа. „ Приеме ли се новата регулация, банкрутираме, а хиляди водачи остават без работа", съобщи Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България. Той и сътрудниците му от цялата страна са мощно обезпокоени.

70 000 са българските камиони, които возят артикули в Европа, а 17% от брутния вътрешен артикул на страната се образува точно от транспортния отрасъл у нас, показва Ангелов. По думите му огромните страни в Европа се опасяват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им.

Най-много за приемане на новата регулация упорстват Германия и Франция. Промяната планува на всеки три седмици българските водачи от Европа да се прибират у нас. На процедура камионите стопират да работят, а превозвачите не могат да извършват подписаните контракти за транспорт на артикули.

„ Искат да ни изхвърлят от пазара, тъй като ни натоварват с спомагателни разноски, с цел да не сме конкуренти", обезпокоени са български превозвачи. Те упорстват българското държавно управление да се възползва от европредседателството и да сложи остро въпроса.

Превозвачите обмислят и огромни митинги. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР