Над 100 000 антиправителствени демонстранти се включиха в масово шествие

...
Над 100 000 антиправителствени демонстранти се включиха в масово шествие
Коментари Харесай

Масово антиправителствено шествие в Хонконг напук на дъжда и забраните

Над 100 000 антиправителствени стачкуващи се включиха в всеобщо шествие в Хонконг и препълниха главните кръстовища макар дъжда в единадесетата седмица на неведнъж бурни демонстрации в азиатския финансов център.

Броят на участниците сподели, че продемократичното придвижване към момента има необятна база, макар някои неприятни подиуми предходната седмица, когато протестиращи окупираха летището, за което някои деятели се извиниха, разяснява Ройтерс.

" Адски горещо е и вали. Честно казано, изтезание е да пристигна човек. Но би трябвало да сме тук, тъй като нямаме различен избор ", сподели 24-годишният студент Джонатан, който беше на митинга, почнал в парка " Виктория " в квартал Козуей бей на остров Хонконг. " Трябва да продължим, до момента в който най-сетне държавното управление се отнесе към нас с уважението, което заслужаваме ", сподели той.

Въпреки проливния дъжд, надалеч преди началото на митинга, в парка започнаха да прииждат хиляди с чадъри. Полицията отхвърли осъществяване на шествие, базирайки се на ограничения за сигурност, само че два часа след началото на акцията стачкуващите нарушиха възбраната и започнаха похода си по улиците на Хонконг. Той протича умерено, без интервенция на полицията.

Протестиращите скандираха претенции за оставка на подкрепяната от Пекин ръководителка на локалната администрация Кари Лам.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР