Над 10 милиона случая на зараза в Африка от началото

...
Над 10 милиона случая на зараза в Африка от началото
Коментари Харесай

Над 10 милиона случая на COVID-19 в Африка

Над 10 милиона случая на болест в Африка от началото на пандемията, съгласно статистика на Франс прес. Африканският континент мина нов алегоричен предел на случаите на болест с ковид. Според статистиката записаните случаи на болест от началото на пандемията в Африка са към този момент тъкмо 10 006 799.

Най-малко 311 508 нови случая на болест са регистрирани в последните седем дни на континента, което е приблизително по 44 501 новозаразени дневно. В последно време Африка регистрира невиждани от началото на пандемията равнища на новозаразените. В интервала 29 декември - 4 януари приблизително дневно имаше по 44 567 новозаразени.

Сред 54 страни и територии на континента, осем усъвършенстваха в последните дни антирекордите си по открити случи на болест за седмица от началото на пандемията и това са Мавритания, Кабо Верде, Гвинея, Мали, Кот Д`Ивоар, Бурунди, Мозамбик и Замбия.

Всичко това се случва дни преди началото на огромния футболен шампионат за Купата на Африканските народи, който започва тази неделя (9 януари) в Камерун.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР