Над 10 милиона евро кръвнина са поискали семействата на загинали

...
Над 10 милиона евро кръвнина са поискали семействата на загинали
Коментари Харесай

Над 10 милиона евро кръвнина искат роднините на жертвите на румънския автобус - ковчег

Над 10 милиона евро кръвнина са поискали фамилиите на починали в злополуката на румънски рейс край Търново, в която починаха четирима, а петима пасажери получиха тежки контузии. Това стана ясно на разпоредителното съвещание по делото в Окръжния съд във Велико Търново. 

То обаче бе отсрочено за януари, защото двама от ранените в мелето и наследниците на един от починалите не бяха постоянно призовани, а това е основна процесуална спънка за предоставяне ход на делото.

Най-сериозна сума за морални вреди и имуществени вреди - над 8 милиона евро, предявиха околните на починалата румънка Елена Чапота. Само за детето й, останало без майка, румънските юристи желаеха 5 милиона евро и по 1000 евро на месец пенсия за прехрана. По 1 милион пък са исковете за майката на жертвата и двамата й братя. 

Наследниците на стюардесата в авариралия рейс Николета Лоредана Матара оцениха загубата си на 2 млн. евро, а матиралните вреди бяха посочени в леи. 

За 50 хиляди евро морални вреди претендира и един от тежко ранените - Мариуш Аритена. Сумата за морални и имуществени вреди против водача Дженгиз Джан и застрахователната компания, която би трябвало да бъде привлечена като цивилен ответник занапред ще нараства още.

Произшествието стана в нощта на Преображение на пътя Велико Търново - Русе сред селата Поликраище и Куцина. Тогава рейс с 34 пасажери и двама водачи се прибирал към северната ни съседка след екскурзия в Истанбул. Внезапно летящият с висока скорост автобус се отклонил в дясно, първо помел спряла на отбивка кола с включени фарове, а по-късно се разрушил с дясната си част в крайпътно дърво и спрял след още 140 м. Зад кормилото бил 35-годишният турчин Дженгиз Джан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР