Над 10 хиляди са свободните работни позиции в IT-сектора и

...
Над 10 хиляди са свободните работни позиции в IT-сектора и
Коментари Харесай

Над 10 000 свободни работни позиции в IT сектора

Над 10 хиляди са свободните работни позиции в IT-сектора и аутсорсинг услугите в България. Това оповестиха във Велико Търново от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.

Високотехнологичният бизнес у нас образува 6 % от брутния вътрешен артикул на страната.

Представители на асоциацията, в която членуват над 50 интернационалните компании, основани в България, се срещнаха през днешния ден със студенти и възпитаници от Велико Търново, които имат интерес за работа във високотехнологичния бранш. 

С опцията за работа с далечен достъп и разрастването на бранша на IT услугите дефицитът на фрагменти стана сериозен, разясниха Петър Торнев и Наталия Георгиева от асоциацията: 

„ Като цяло не може да се възпроизведат толкоз доста фрагменти за толкоз малко време, тъй като работата е прекалено много “, уточни Торнев. 

„ Компаниите от нашата промишленост влагат доста време и запас отделят за образование на фрагментите “, добави Георгиева.  

Във Велико Търново работят над 90 компании в IT сектора, уточни кметът Даниел Панов: 

„ Нашата работа е да разпространяваме работата на компаниите, които търсят експерти в този бранш “.  

Благодарение на договорите с аутсорсинг компании Великотърновският университет се избави от финансовата рецесия, в която беше, разясни ректорът проф. Христо Бонджолов.  

Компаниите оповестиха стартови заплати от 3000 лв., които с израстване в йерархията стигат до 10 000 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР