Над 10 000 мигранти са били възпрепятствани нелегално да преминат

...
Над 10 000 мигранти са били възпрепятствани нелегално да преминат
Коментари Харесай

Двойно повече опити за нелегално преминаване на границата на Северна Македония

Над 10 000 мигранти са били възпрепятствани незаконно да преминат южната граница на Северна Македония, оповестява "Слободен щемпел ".

Според Министерство на вътрешните работи двойно са се нараснали опитите за незаконно прекосяване на южната граница на страната - от януари до юни са предотвратени 10 017 такива опита за разлика от същия интервал предходната годиина, когато са върнати 4795 мигранти.

Въпреки напъните на полицията и армията в защитата на южната граница, въпреки всичко огромен брой мигранти съумяват да влязат в Северна Македония. От януари до юни тази година са открити 33 случаи при опит незаконно да бъдат трансферирани 492 мигранти.

Против 44 лица са подхванати наказателни ограничения за осъществени 24 престъпни закононарушения за трафик на мигранти. Вестникът отбелязва, че прокуратурата преди шест дни е уведомила, че 33 мигранти са ранени злополука край Гевгелия, а кола с 18 мигранти се е блъснала в друга кола край Катланово.

Миналия месец по предложение на държавното управление Народното събрание продължи кризизсната обстановка на южната и северната граница до края на тази година, тъй като тази година е допустимо огромен брой мигранти са се опитат да преминат от Гърция и Турция, написа още "Слободен щемпел ". С това решение армията продължи да оказва поддръжка на полицията при оправянето с мигрантската рецесия на границите. Според полицията от ден на ден мигранти идват от Афганистан, Пакистан и от африкански страни.

Северна Македония е най-евтината страна за живот, по-евтино е единствено в Турция, оповестява в. "Слободен щемпел ". Когато става въпрос за района, най-скъпо е в Хърватия, където бутилка вода коства 2,5 евро, написа изданието. Северна Македония е намира на предпоследното 36 място в листата с най-скъпи страни в Европа, по последни данни на Евростат. Само в Турция е по-евтино, написа изданието.

Словения се намира на 19 място, Черна гора е на 30 място, Сърбия и Босна са на 34 място, написа скопският вестник. Изданието отбелязва, че най-скъпо в Европа е в Исландия, където пиво в ресторант коства към 17 евро, чаша вино към 10 евро, а бира - седем евро. Все отново междинната заплата в Исландия е към 4500 евро, отбелязва изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР